Inredning

Att leva som om dagen vore den sista!

18 december, 2017

Man tror nånstans att vissa saker aldrig ska drabba en själv, ens familj… När saker skett så tänker man efteråt att ”Ok, vi tog oss igenom detta och det kan bara inte ske något liknande så nära oss igen”.

Igår blev det ett faktum.

Vi vaknade upp, tände en brasa, bryggde kaffe och slog oss ned i soffan och började planera dagen, bland annat att köpa de sista julklapparna innan Kalaset skulle börja. Dagens planer blev aldrig av, istället gick man mest bara runt med tankarna någon helt annanstans efter att vi nåddes av beskedet att branden i stan som troligtvis tagit en människans liv var en av våra anställda i verkstaden.

Den tekniska undersökningen är inte klar ännu, men allt pekar på att han fanns i huset.

Vi skulle fira Agnes, kalas med släkten. Så var det för två år sedan också, fast då på hennes riktiga födelsedag 19/12. Den morgonen möttes vi även då av beskedet att en brand tagit flera människors liv, varav det ena, en liten pojke, vår sons bästa vän!

Inatt har vi knappt sovit nånting, jag springer ner flera gånger för att vara helt säker på att alla ljus är skäckta, att brasan inte brinner… att larmet är aktiverat så en ev brand skulle kopplas direkt larmcentralen o indikera på att vi faktiskt är i huset!

Var rädda om er och se till att ni har fungerande brandvarnare och 6kg släckare på varje våning av huset!

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.