Inredning

Middagstips!

16 januari, 2018

Hej på er!

Tisdag har snart passerat & ännu en helg närmar sig! Då ska vi fira sambons pappa som igår fyllde 70 och han kommer fortsätta firas i Mars då vi åker till hans favorit ställe på Gran Canaria, ska bli sååå skönt med sol & värme!

Samtidigt som vi är där så fyller även min pappa jämna år, nämligen 60. Men vi får fira honom när vi kommer hem igen! Svårt att få ihop allt ibland.

Och i Februari fyller vår Anton 10.

Många jämna födelsedagar i år!

Från kalas till middag! Såg nämligen på TV4 Nyhetsmorgon i helgen där de lagade en middag på sötpotatis, som jag testade idag & gud så gott & enkelt! (Dock var inte ärtorna nån stor favvo i min mun)

Du behöver:
4 sötpotatisar
3-4 msk rapsolja
1 tsk spiskummin
1 kruka persilja
4 msk olivolja
1 klyfta vitlök
1 citron
70 g spenat
1 burk kikärter (à 400 g)
150 g fetaost
salt och peppar
Chilimajonnäs
2 dl majonnäs
1-2 msk srirachasås
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatisen i mindre bitar (tvätta ordentligt så kan du behålla skalet på), blanda med 3 msk rapsolja, spiskummin och salt. Rosta i ugnen tills de är gyllene, det tar ca 20 min.
Blanda majonnäs och sriracha till en sås, smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan grovt, spara lite till servering. Blanda riven vitlök, olivolja, persilja samt pressad citron och rivet skal i en skål och rör runt.
Blanda kikärter, rostad sötpotatis, hälften av spenaten och dressingen.
Lägg resterade spenat på ett fat och häll över sötpotatissalladen. Toppa med fetaost och persilja, servera med srirachamajonnäs.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.